Nedan visas de artiklar som hittades av vår snabbsök. Om du inte hittar det du söker tryck [ENTER] eller klicka på "Visa alla sökresultat" nedan.
Hitta rätt cykel
 

Crescent Mist

Produktfilter
Cykelmodell
Flick
Cykeltyp
Standardcyklar
Hjulstorlek
26"
Tillverkare
Crescent
Växlar
Flera växlar
Storlek
One Size
XS
S
M
L
XL
Pris
- :-
Lager

Crescent

Det som Celesteblå är för Bianchi måste ju Världsmästarcykelorange vara för Crescent. Det var i slutet av 80-talet och det var min födelsedag. Pappa hade en pärlemorvit Crescent med Dia-Compe växelhandtag högst upp på det nedre ramröret, bockat styre, Selle Italia lädersadel, flaskhållare och med märken som berättade om att pappa minsann har cyklat Vätternrundan. Det var i alla fall i början av sommarlovet och på garageuppfarten blänkte en helt ny Crescent Junior Världsmästarcykel ikapp med mammas och pappas bil. Bredvid bilen stod morfars Puch med läderväska på pakethållaren och mormors Crescent. Tre av fyra cyklar utanför huset var Crescent och det är hit vi vill komma med den här långa långa texten. Crescent är cykeltradition i Sverige. Och/eller cykelglädje, cykelhantverk, cykelsport. Testa du också att haka på ett ord efter cykel så får du se. Salvatore Grimaldi kanske också var där den där sommardagen förresten. I slutet av nittiotalet köpte nämligen Grimaldi och Grimaldis schabrakstora företag Cycleurope Puch också. Det var då det. Världsmästarcykel-orange är i alla fall lika aktuellt just nu och då. Exa, Ultima, Tempus, Tera, Rimfaxe och 28 stycken Crescentcyklar till. Allihopa är lackerade i tillverkarens cykelkulturbärande orangea färg.

Crescent Standardcyklar

CRESCENT STANDARDCYKLAR. I stan väljer allt fler cykeln framför bilen, något som vi givetvis tycker är positivt. Vad ska då en stadscykel ha för egenskaper? Den ska vara bekväm, lättskött, ha fotbroms, vara pålitlig som en Crescent alltid är. Och smidig i omkörningarna. Visste du att när bilarna står där och puttrar avgaser, så hör det inte till ovanligheterna att det är just en av våra cyklar som hinner före till dagis eller jobbet?

När retro har blivit så modernt, är det en lyx att få arbeta med ett cykelmärke som har sin egen historia att gräva ur. Visst, det finns de som tillverkar liknande modeller. Men varifrån tror du att de har hämtat sin inspiration? Hur som helst, vi vet att vår formgivning och kvalitet är mer hållbar än hos de flesta fordon. Cyklarna på följande sidor har sett ungefär likadana ut i mer än 100 år.