Nedan visas de artiklar som hittades av vår snabbsök. Om du inte hittar det du söker tryck [ENTER] eller klicka på "Visa alla sökresultat" nedan.
Hitta rätt cykel
 

Monark Citycyklar

MONARK CITYCYKLAR. Monark vet verkligen hur man bygger standardcyklar. Monark City är lite sportigare i sin form i jämförelse med Monark Original. Men trots det så har flera modeller kjolskydd och cykelkorg. Monark City finns med lågt insteg som förenklar när du ska hoppa på och av. Monark City finns både med 26 och 28 TUMS hjul. 26 TUM är bra för dig som är lite kortare eller om du har vuxit ifrån barncykelstorlek men är lite kort för en damcykel 28 TUM. Endast be bästa integrerade växelnaven är tillräckligt bra och Monark City finns att välja med 3, 7 och 8 växlar. Till sist. Väljer du Monark Margareta, Kristina, Victoria, Emma, Sigvard och Daniel så cyklar du lite sportigare och med en lite mindre upprätt körposition i jämförelse med Monark Original. Lite lite mer sportig standardcykel helt enkelt.
Produktfilter
Cykelmodell
Dam
Herr
Cykeltyp
Standardcyklar
Hjulstorlek
26"
28"
Tillverkare
Monark
Växlar
Flera växlar
Storlek
One Size
XS
S
M
L
XL
Pris
- :-
Lager

Monark

När jag hör Monark så tänker jag direkt på orten Harplinge i Halland lite nordväst om Halmstad. Inte för att jag tror att Monark har sitt ursprung i Harplinge men för att min svärfar envisas med att upprepa, jag citerar, en blå Monark i Haplinge Park, lite då och då. Väldigt ofta :) Men det är kul, rim är skoj! Halland är i alla fall rätt. Och i Varberg finns cykelfabriken fortfarande kvar på samma plats som den uppfördes år 1928. Men mycket har skett sedan 20-talet. Flera företag har införlivats i Svenska Cykelfabriken. I Småland fanns tillverkning av cykeldäck och cykelslang och 1937 blev Värnamo Gummifabrik en del av Varbergsföretaget. Knappt en årtionde senare så slog Birgers, västkustpojken som förverkligade sina velocipeddrömmar, hjärta ett sista slag. Birger har inte givit namn till en cykelmodell men det har däremot Brigers fostermamma, Emma, eller Monarkmodellen Monark Emma. Nåväl! Det är inte enkelt att beskriva drygt ett decennium någorlunda kortfattat men fortsättningsvis så har i alla fall varumärket Crescent med ursprung i Uppsala och Nymansbolagen tillkommit. Och idag heter företaget, som är en grupp, konsortium eller koncern, Cycleurope. Och cyklarna heter exempelvis Monark Karin, Nytan och Sture. Sedan ett par år tillbaka finns de flesta modellerna med elassistans också. Karin El, Nytan El och Sture El.