Nedan visas de artiklar som hittades av vår snabbsök. Om du inte hittar det du söker tryck [ENTER] eller klicka på "Visa alla sökresultat" nedan.
Hitta rätt cykel
 

Monark Barncyklar

MONARK BARNCYKLAR. Monarks barncyklar är välbyggda och riktigt prisvärda. När du köper en barncykel från Monark så kan du lita på att ditt barn cyklar säkert. Alla Monark barncyklar har fotbroms. Och Monark barncyklar finns för de minsta barnen som ska lära sig cykla med stödhjul och upp till storlek 24 TUM. Monark barncyklar finns för både killar och tjejer och i olika cykeltyper. MTB, pojkcykel och flickcykel.
Produktfilter
Cykelmodell
Flick
Pojk
Cykeltyp
Alla MTB
MTB Standard
Standardcyklar
Hjulstorlek
12"
16"
20"
24"
Tillverkare
Monark
Växlar
0 växlar (Singlespeed)
Flera växlar
Storlek
One Size
XS
S
M
L
XL
Pris
- :-
Lager

Monark

När jag hör Monark så tänker jag direkt på orten Harplinge i Halland lite nordväst om Halmstad. Inte för att jag tror att Monark har sitt ursprung i Harplinge men för att min svärfar envisas med att upprepa, jag citerar, en blå Monark i Haplinge Park, lite då och då. Väldigt ofta :) Men det är kul, rim är skoj! Halland är i alla fall rätt. Och i Varberg finns cykelfabriken fortfarande kvar på samma plats som den uppfördes år 1928. Men mycket har skett sedan 20-talet. Flera företag har införlivats i Svenska Cykelfabriken. I Småland fanns tillverkning av cykeldäck och cykelslang och 1937 blev Värnamo Gummifabrik en del av Varbergsföretaget. Knappt en årtionde senare så slog Birgers, västkustpojken som förverkligade sina velocipeddrömmar, hjärta ett sista slag. Birger har inte givit namn till en cykelmodell men det har däremot Brigers fostermamma, Emma, eller Monarkmodellen Monark Emma. Nåväl! Det är inte enkelt att beskriva drygt ett decennium någorlunda kortfattat men fortsättningsvis så har i alla fall varumärket Crescent med ursprung i Uppsala och Nymansbolagen tillkommit. Och idag heter företaget, som är en grupp, konsortium eller koncern, Cycleurope. Och cyklarna heter exempelvis Monark Karin, Nytan och Sture. Sedan ett par år tillbaka finns de flesta modellerna med elassistans också. Karin El, Nytan El och Sture El.