Nedan visas de artiklar som hittades av vår snabbsök. Om du inte hittar det du söker tryck [ENTER] eller klicka på "Visa alla sökresultat" nedan.
Hitta rätt cykel
 

Monark Originalcyklar

MONARK ORIGINALCYKLAR. Monark Original är Monarks stolta cykelmodeller. De här cyklarna som måste beskrivas som standardcyklarnas standardcyklar har 28 TUM stora och lättrullade hjul som ger hög komfort. När du cyklar på en Monark Katarina, Vera, Karin, Eleonora, Thor, Karl eller Oscar så sitter du rak i ryggen och på en fjädrande, komfortabel sadel som är lite större. Allt för att göra din cykeltur riktig trivsam. Dammodellerna är utrustade med kjolskydd och och cykelkorg. Alla modellerna har ett kedjeskydd som ger cykeln stil och karaktär med vackra detaljer. Och alla Monark Originalcyklarna har former som aldrig går ur tiden och ett lite bredare styre för dig som tycker om klassisk cykelkonstruktion.
Produktfilter
Cykelmodell
Dam
Herr
Cykeltyp
Alla Hybridcyklar
Hybridcyklar Sport
Standardcyklar
Hjulstorlek
26"
28"
Tillverkare
Monark
Växlar
0 växlar (Singlespeed)
Flera växlar
Övrigt
Flak (Porteur)
Storlek
One Size
XS
S
M
L
XL
Pris
- :-
Lager
1 2
Visar sida 1 av 2

Monark

När jag hör Monark så tänker jag direkt på orten Harplinge i Halland lite nordväst om Halmstad. Inte för att jag tror att Monark har sitt ursprung i Harplinge men för att min svärfar envisas med att upprepa, jag citerar, en blå Monark i Haplinge Park, lite då och då. Väldigt ofta :) Men det är kul, rim är skoj! Halland är i alla fall rätt. Och i Varberg finns cykelfabriken fortfarande kvar på samma plats som den uppfördes år 1928. Men mycket har skett sedan 20-talet. Flera företag har införlivats i Svenska Cykelfabriken. I Småland fanns tillverkning av cykeldäck och cykelslang och 1937 blev Värnamo Gummifabrik en del av Varbergsföretaget. Knappt en årtionde senare så slog Birgers, västkustpojken som förverkligade sina velocipeddrömmar, hjärta ett sista slag. Birger har inte givit namn till en cykelmodell men det har däremot Brigers fostermamma, Emma, eller Monarkmodellen Monark Emma. Nåväl! Det är inte enkelt att beskriva drygt ett decennium någorlunda kortfattat men fortsättningsvis så har i alla fall varumärket Crescent med ursprung i Uppsala och Nymansbolagen tillkommit. Och idag heter företaget, som är en grupp, konsortium eller koncern, Cycleurope. Och cyklarna heter exempelvis Monark Karin, Nytan och Sture. Sedan ett par år tillbaka finns de flesta modellerna med elassistans också. Karin El, Nytan El och Sture El.